Sijoittaneiden suusta

Monttu Venturesiin sijoittaneet kertovat syitä sijoitukselleen ja näkemyksensä Monttu Venturesin mahdollisuuksista.

Mari Männistö

Monttu Ventures tulee tekemään erittäin tärkeää työtä Turun alueella korkeakoululähtöisten startupien alkuvaiheen kumppanina ja on tärkeä lisä alueen startup-ekosysteemiin. Korkeakoululähtöisissä startupeissa piilee uskomaton potentiaali, jota haluan olla tukemassa – ja toisaalta Monttu Ventures tarjoaa matalan kynnyksen tavan lähteä sijoittajaksi. Suosittelen!

Sen lisäksi, että odotan luonnollisesti tuottoa sijoitukselleni, uskon saavani osakkuudeltani vielä paljon enemmän – uusia kokemuksia startup-yrittäjyyden maailmassa, verkostoitumista paikallisten sijoittajien kanssa, sekä oppeja sijoittamisen maailmaan. Tämän lisäksi aion lähteä mukaan verkostoon startup-mentoriksi sparrailemaan yrityksiä markkinoinnin, myynnin ja businessmallien osalta. Lisäksi haluan tukea Monttu Venturesia siksi, että rahaston deal flow -toiminnan kautta Turun KY:n opiskelijat saavat korvaamatonta käytännönläheistä kokemusta rahoitusmaailmasta. Tule mukaan!

Mari Männistö
Head of Marketing and Communications
The Shift Finland

Susanna Juusti

Montu Ventures on todellinen win-win-win konsepti

Kun minua pyydettiin kirjoittamaan siitä, miksi lähdin sijoittamaan Montu Venturesiin, piti oikein pysähtyä hetkeksi pohtimaan asiaa. Minulle päätös tuli täysin selkäytimestä, mutta kun jälkikäteen asiaa mietin, päätökseen johti paitsi aivan loistava yritysidea ja konsepti, myös oma yrittäjäurani.

Kun itse valmistuin Turun Kauppakorkeakoulusta 90-luvun alussa ei kukaan puhunut yrittäjyydestä, start upeista eikä juuri edes pääomasijoituksista tai joukkorahoituksesta. Meillä 1980-luvulla opintomme aloittaneilla tavoitteena oli valmistumisen jälkeen löytää hyvin palkattu työpaikka mieluummin isossa yrityksessä, jossa on hyvät etenemismahdollisuudet. Valitettavasti 90-luvun lama hieman sekoitti pakkaa ja pisti jo silloin valintoja uusiksi.

Syksyllä 2017 tuli omalla yrittäjänurallani 25 vuotta täyteen. Vuonna 1992 yhdessä silloisten mainostoimistokollegoideni kanssa perustimme yrityksen nimeltä Idea Development ID Oy. 25-vuotisen taipaleen varrella on tullut tehtyä monenmoista mainontaan ja viestintään liittyvää ja vähän sivustakin, kuten ravintolabusinesta ja puhelinmyyjien kouluttamista Baltian maissa. Tänä päivänä yrityksemme on modernin markkinoinnin asiantuntijayritys, mikä työllistää yli 30 henkeä Turussa ja Helsingissä ja tuottamistamme palveluista neljännes on vientiä. 25 vuoden ajan yritys on työllistänyt, maksanut veroja ja ollut kaikin puolin kunnollinen yrityskansalainen.

Yrittäjätaival on ollut antoisa monessakin mielessä. Digitaalisuus ja erilaiset softat ovat mullistaneet mainonnan tekemisen kokonaan ja ammatillisesti on jatkuvasti uutta mielenkiintoista opittavaa. Oman yrityksen pyörittäminen on tuonut niin henkilöstö-, taloushallinnon kuin muutkin yrityksen funktiot tutuiksi, unohtamatta sitä jo satojen ihmisten joukkoa, johon olen saanut urani aikana tutustua.

Tätä taustaa vasten minulle oli itsestään selvää lähteä sijoittamaan Montu Venturesiin. Haluan omalta osaltani olla tukemassa Turun Kauppakorkean opiskelijoita yrittäjäuralla ja edesauttaa sitä, että meille Suomeen ja Turkuun syntyy innovatiivisia yrityksiä, jotka tarjoavat töitä sekä yrittäjille, että laajemmallekin joukolle.

On upeaa saada olla mukana tällaisessa toiminnassa, jossa on vain voittajia. Me sijoittajat saamme potentiaalisten tuottojen lisäksi hyvän mielen ja toivottavasti myös opimme uutta ja tutustumme uusiin yrittäjiin. Turun Kauppakorkeakoulu saa loistavaa julkisuutta ja profiloituu todellisena edelläkävijänä. Uudet yrittäjät saavat alkupääomaa sekä asiantuntijatukea omalle yrittäjätaipaleelleen. Todellinen win-win-win konsepti, johon kaikkien Turun Kauppakorkeakoulun alumnien kannattaa lähteä mukaan.

Susanna Juusti
Key Account Manager, VP, partner
ID BBN

 

Heikki Heinonen

Monttu Ventures tulee todelliseen tarpeeseen. Usein kohdataan haaste siinä, että eri ihmiset luovat ja toiset yrittävät & kaupallistavat. Saman ihmisen oletetaan vievän koko prosessi alusta loppuun. Yliopistossa syntynyt innovaatiotyö tulee saada kaupallistettua mahdollisimman tehokkaasti – Monttu Ventures tulee juuri tähän saumaan yhdistämään yrittäjän ja innovoijan. Samalla se mahdollistaa kaupallisen toiminnan aloittamisen. Olin myös kiinnostunut saamaan näkyvyyden uusien yritysten kehitysvaiheeseen, pysyn näin samalla itsekin kartalla siitä, mitkä asiat ovat start-up maailmassa kulloinkin pinnalla. Olisin varmasti arvostanut samanlaista mahdollisuutta Kauppakorkeakouluopintojen aikana. Lisäksi tarjoan mielelläni Wiima Logisticsin nimissä logistiikka-apua start-upien globaaleihin toimitusketjuhaasteisiin.

Heikki Heinonen
Co-Founder
Wiima Logistics Oy